Masterclasses Hongaarse dans

Zaterdag 28 januari 2017 vindt het eerste officiele evenement van Vrienden van De Dansacker plaats. Special voor de leerlingen van De Dansacker worden er op deze dag twee masterclasses gegeven: Hongaarse dans. De masterclasses worden gegeven door Youri Jongenelen, zelf ooit begonnen bij de Dansacker.

Volksdanstraditie

"In Nederland hadden wij ook ooit volksdansen die iedereen in de regio kende. Vandaag de dag weet bijna niemand meer hoe die dansen gaan, dat is hier een beetje (lees: heel erg) verwaterd. In Hongarije is de volkdanstraditie nog heel erg verbonden met het dagelijks leven. Dagelijks zijn er voorstellingen en elke regio heeft z'n eigen dansen en volksdanshuizen", aldus Youri. Tijdens zijn verblijf in Hongarije heeft Youri twee jaar lang de cultuur kunnen opsnuiven en ervaren.

Actie en muziek

In de masterclass ga je een aantal Hongaarse volksdansen leren. Niet de hand-in-hand-we-lopen-een-kringetje-volksdans, maar energieke Hongaarse dansen met sprongen en snelle passen. Er wordt aandacht besteed aan de beginselen van de "Csárdás" (Tjardash), de dansen uit de regio van Boedapest en de dans "Ráboköszi". Met veel klappen, actie en muziek!

Rooster

Er worden twee masterclasses gegeven, verdeeld in leeftijdsgroepen. De masterclass voor de jongste groep duurt 60 minuten, voor de oudere groep duurt de masterclass 90 minuten.

Aanvang Leeftijdsgroep Duur
15:00 vanaf 8 jaar t/m groep 8 60 minuten
16:00 vanaf brugklas en ouder 90 minuten

Inschrijven

Inschrijven kan bij Balletschool De Dansacker.

Evenementen

2020

Dit zijn de evenementen in 2020

2019

Dit zijn de evenementen in 2019.

2018

Dit zijn de evenementen in 2018.

2017

Dit zijn de evenementen van 2017.